• William

Facebook introduceert "Vanish Mode" voor Messenger en Instagram

Vorige week introduceerde Facebook tijdelijke berichten in WhatsApp die binnen zeven dagen verdwijnen. Nu gaat het bedrijf een stap verder door de introductie van "Vanish Mode" voor Messenger en Instagram, die automatisch sms berichten en media verwijdert zodra ze worden bekeken en je de chat verlaat.


Als dat bekend klinkt, komt dat waarschijnlijk omdat het nog een andere functie is die Facebook leent van Snapchat, dat al jaren vergelijkbare functionaliteit biedt.


Om de functie te activeren, hoeft u alleen maar omhoog te vegen binnen een chatthread. U ziet dan een kleine laadcirkel en uw interface wordt donker om aan te geven dat de functie is geactiveerd. Om de Vanish modus te verlaten, hoeft u alleen maar opnieuw omhoog te vegen.

Het idee lijkt te zijn om gebruikers toe te staan de Vanish modus naar believen in en uit te schakelen wanneer ze iets vertrouwelijks willen delen, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat die berichten voor altijd bewaard blijven.


Je ontvangt ook een melding als iemand een screenshot maakt terwijl u zich in de verdwijnmodus bevindt. Dit helpt natuurlijk niet als iemand besluit om in plaats daarvan een foto te maken met een camera.


Als je wat meer privacy in Messenger wilt zonder dat je berichten automatisch worden verwijderd, kun je altijd de geheime gespreksfunctie proberen die end-to-end-codering aan je chats toevoegt. Hier kunnen berichten worden ingesteld op automatisch verwijderen, maar dit is niet het standaardgedrag.


De Vanish modus wordt "langzaam uitgerold" naar Messenger en Instagram - de eerste eerste - die begint in de VS.

8 views