• William

Facebook censureert ads Trump campagne noemt de ads "georganiseerde haat"

Facebook verklaarde donderdag dat het advertenties van de herverkiezingscampagne van president Donald Trump zou censureren wegens schending van zijn beleid inzake 'georganiseerde haat'.


De advertenties, die Antifa-relschoppers veroordeelden als "gevaarlijke 'MOBS' van extreem-linkse groepen", bevatten een omgekeerde rode driehoek, die door sommigen is geïnterpreteerd als een terugroepactie naar gevangenen van nazi-kampen. "Een rode omgekeerde driehoek werd voor het eerst gebruikt in de jaren dertig om communisten te identificeren en werd ook toegepast op sociaal-democraten, liberalen, vrijmetselaars en andere leden van oppositiepartijen", meldde The Washington Post.


'We hebben deze berichten en advertenties verwijderd omdat ze ons beleid tegen georganiseerde haat schonden. Ons beleid verbiedt het gebruik van het symbool van een verboden haatgroep om politieke gevangenen te identificeren zonder de context die het symbool veroordeelt of bespreekt ', aldus Facebook-woordvoerder Andy Stone.


Woordvoerder van de Trump-campagne, Tim Murtaugh, antwoordde volgens The Post dat "De rode driehoek een antifa-symbool is." Zijn campagne vermeldde "verschillende links naar t-shirt-, sticker- en magneetwebsites die merchandise verkopen met het symbool", meldde CNN Business.


Murtaugh merkte ook op dat Facebook nog steeds een omgekeerde rode driehoekige emoji in gebruik heeft, die er precies hetzelfde uitziet, dus het is merkwaardig dat ze alleen deze advertentie zouden targeten.


Facebook gebruikt inderdaad de omgekeerde rode driehoek zoals te zien in de afbeelding hierboven.


Sommige aan Antifa gerelateerde producten zijn te vinden op websites als RedBubble en CafePress, en ten minste één zelfbeschreven Antifa-groep “gevestigd in Utrecht” gebruikt dit symbool ook prominent.


Wikipedia heeft ook een vermelding over de omgekeerde rode driehoek en beweert dat de afbeelding een symbool is "voor gezondheids- en anticonceptiediensten voor gezinsplanning, net zoals het rode kruis een symbool is voor medische diensten."

4 views