• William

Facebook brengt een nieuwe webcollage app uit, genaamd E.gg

Het experimentele NPE team van Facebook heeft zijn tiende nieuwe app uitgebracht, dit keer met een op 'early internet' geïnspireerde collage board tool genaamd E.gg.


Zoals je hier kunt zien, stelt E.gg gebruikers in staat om te creëren wat het 'doeken' noemt:


"Gemengde media-collages / pagina's in vrije vorm waarmee je alles kunt uitdrukken, van je favoriete films / albums / romans tot een collage van sappige foto's tot bijvoorbeeld een pagina over een app."

Je kan verschillende soorten media toevoegen, de grootte ervan aanpassen en vorm geven zodat ze op uw scherm passen, en ze vervolgens op uw canvas plakken, die u vervolgens kunt delen met andere bijv. Gebruikers.


Zoals opgemerkt, werd bijvoorbeeld geïnspireerd door vroege webplatforms zoals Geocities en MySpace.


Volgens Jason Toff, een ontwikkelaar in het NPE-team van Facebook:


"We stopten met het automatisch spelen van MIDI's (voorlopig), maar het * gevoel * zou bekend moeten zijn."


En het heeft zeker dat gevoel, de vraag is dan 'willen mensen dat echt in de moderne wereld?'. Zeker, dit soort presentatietools waren geweldig in de vroege jaren 2000, maar dat kwam vooral omdat ze allemaal nieuw en fris waren, niemand had ooit eerder zulke dingen kunnen maken. Maar de technologie is sindsdien aanzienlijk vooruitgegaan en uw presentatieopties zijn veel geavanceerder, waardoor opties zoals deze voor sommigen de moeite waard zijn.


Maar misschien komt dat misschien gewoon omdat het een herinnering is aan mijn jongere jaren - en misschien zal een jonger publiek dat hier minder bekend mee is, warm worden voor de retro-aantrekkingskracht van de app. Op dit moment bevindt zich bijvoorbeeld een gesloten bèta, maar u kunt zich hier aanmelden voor de wachtlijst.


Het lijkt niet het soort ding dat echt aan kracht wint, maar het NPE team van Facebook draait helemaal om dingen naar de muur gooien en kijken of er iets blijft plakken. Het team gebruikt opkomende app trends om zijn beslissingen over nieuwe richtingen te informeren en bouwt vervolgens apps op basis van dat gebruiksgedrag in de hoop Facebook voor te blijven.


Zoals opgemerkt, is dit de tiende app van NPE in de afgelopen zes maanden of zo, en zijn sommige van die vroege experimenten afgesloten omdat ze niet aansloegen.


De NPE experimenten tot nu toe waren:


Forecast - Vergemakkelijkt voorspellingen uit de toekomst voor het publiek


Venue - Voor live sportwedstrijden


CatchUp - Om telefoongesprekken te vergemakkelijken tussen vrienden die een praatje willen maken


Collab - Voor muzieksamenwerkingen via korte videoclips


Kit - Biedt uitgebreide berichtenopties via Apple Watch


Hobbi - stelt gebruikers in staat om afbeeldingen van creatieve hobby's te verzamelen en ze in borden te sorteren om hun persoonlijke ontwikkeling bij te houden (deze app is inmiddels afgesloten)


Whale - Hiermee kunnen gebruikers hun eigen memes maken met vereenvoudigde sjablonen en tools


AUX - Een participatieve DJ app, waarbij gebruikers proberen hun nummer op een groepsafspeellijst te krijgen


Bump - Een chat app die studenten wil laten kennismaken met anderen in hun omgeving


Het is interessant om naar de lijst te kijken om de trends te overwegen die Facebook wil volgen, wat ook een indicatie kan zijn voor stijgende app-trends in het algemeen. Ergens daarbinnen kan de basis liggen van de volgende Snapchat of TikTok, wat natuurlijk is wat Facebook hoopt, hoewel de meeste redelijk beperkt lijken.


Nogmaals, het lijkt niet iets belangrijks, maar het zou kunnen aanslaan met die kitscherige waarde, en het zou een nieuwe trend kunnen worden onder gebruikersgroepen.7 views