• William

Facebook breidt test uit van midroll-advertenties die kunnen worden overgeslagen in video's

Facebook heeft naar verluidt zijn test van midroll-advertenties in video uitgebreid naar alle vormen van video-inhoud, nadat ze aanvankelijk alleen waren uitgeprobeerd binnen geselecteerde livestreams, naast dat ze beschikbaar waren in originele inhoud van uitgevers of Facebook.


Zoals gerapporteerd door AdWeek, heeft Facebook bevestigd dat de midroll-advertenties in de nieuwe proef de eerste vijf seconden niet kunnen worden overgeslagen, waarna gebruikers op een knop 'Overslaan' kunnen tikken om terug te gaan naar hun video. AdWeek heeft dit voorbeeld gegeven van hoe de advertenties die kunnen worden overgeslagen eruit zullen zien.

Facebook staat tijdens de test videoadvertenties toe van maximaal 15 seconden, hoewel niet specifiek is aangegeven hoe lang de video moet zijn om in aanmerking te komen voor opname.


Op YouTube komen alleen video's met een lengte van ten minste 10 minuten in aanmerking voor midroll-advertenties - wat overigens de reden is waarom de meeste YouTube-influencers consistente afleveringen van 10-12 minuten op hun kanalen maken. Je zou aannemen dat Facebook een soortgelijke beperking op de inhoud zou toepassen.


Facebook verstrekte een basisverklaring die de test bevestigde:


"We testen mid-roll InStream-advertenties die kunnen worden overgeslagen en evalueren of deze advertenties nuttig zijn voor mensen en bedrijven voordat we beslissen of we deze verder willen uitbreiden."


Zoals opgemerkt, meldde Search Engine Land vorige maand dat Facebook midroll-advertenties uitprobeerde in geselecteerde livestreams, wat streamers meer manieren zou bieden om inkomsten te genereren met hun Facebook-inhoud.


Advertenties in livestreams, volgens SEL, worden getest in drie formaten:


Een preroll-advertentie die vóór de livestream wordt weergegeven


Een beeldadvertentie die onder de livestream wordt weergegeven


Een midroll-advertentie die tijdens de livestream in de hoofdvideospeler wordt afgespeeld terwijl de uitzending in een gekrompen venster wordt afgespeeld

Het lijkt erop dat Facebook nu mogelijk ook dezelfde opties test in meer videotypen, wat videomakers meer impulsen kan geven om samen met game streamers vaker op Facebook te publiceren.

6 views