• William

Facebook betaalt gebruikers om accounts op te schorten vóór de verkiezingen van 2020

Als Facebook zou aanbieden om u te betalen om uw account tijdelijk te sluiten, zou u het geld dan aannemen?

Zo'n aanbod zou zelfs op je af kunnen komen nadat bleek dat de socialenetwerkgigant contante betalingen aanbiedt aan sommige Facebook- en Instagram-gebruikers als onderdeel van een onderzoek om meer te weten te komen over de effecten van sociale media op de democratie.


Erkennend hoe "het politieke debat online is uitgebroken" sinds de komst van sites als Facebook, en de verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt, zei het bedrijf deze week dat het onderzoek zal doen om meer te weten te komen over hoe mensen omgaan met Facebook en Instagram tijdens de komende presidentiële periode. verkiezingen.


"Om alles wat goed is voor de democratie op sociale media te blijven versterken en te verzachten tegen dat wat niet is, hebben we meer objectief, objectief, empirisch onderbouwd onderzoek nodig", zei het in een bericht op zijn website. “We moeten beter begrijpen of sociale media ons als samenleving meer gepolariseerd maken, of dat het grotendeels de bestaande verdeeldheid weerspiegelt; als het mensen helpt om beter geïnformeerd te worden over politiek, of minder; of als het de houding van mensen ten opzichte van overheid en democratie beïnvloedt, inclusief of en hoe ze stemmen. "


Facebook zegt dat het samenwerkt met 17 onafhankelijke onderzoekers om het onderzoek uit te voeren, waarbij maar liefst 400.000 inwoners van de VS zullen deelnemen. Het onderzoek omvat meerdere onderzoeksmethoden, zoals gerichte veranderingen in de ervaringen van sommige deelnemers met Facebook en Instagram, en zelfs een verzoek om de platforms voor een bepaalde periode niet meer te gebruiken.


Hoewel Facebook geen melding maakt van betalingen, tweette Elizabeth Dwoskin van de Washington Post donderdag een bericht van Facebook dat al door een aantal deelnemers aan het onderzoek was ontvangen met de vraag hoeveel ze zouden moeten worden betaald om hun account voor één week of zes weken te deactiveren. , vanaf deze maand. Er worden drie keuzes aangeboden: $ 10 per week, $ 20 per week of $ 30 per week.


Facebook bevestigde later het betalingssysteem in een tweet en zei: "Iedereen die ervoor kiest om in te schrijven - of het nu gaat om het invullen van enquêtes of het gedurende een bepaalde tijd deactiveren van FB of IG - zal worden gecompenseerd. Dit is redelijk standaard voor dit soort academisch onderzoek. "


Facebook zei dat hoewel zijn onderzoek "niet elk debat over sociale media en democratie zal beslechten", het gelooft dat het onderzoek "het begrip van de samenleving over het snijvlak van technologie en democratie zal bevorderen [en] ons allemaal zal helpen om de regels van de weg voor internet - in het belang van onze democratie en de samenleving als geheel. "


De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting medio 2021 gepubliceerd.


Facebook kreeg veel kritiek na de presidentsverkiezingen van 2016, waarbij onderzoek suggereerde dat ongeveer 126 miljoen Amerikanen politieke advertenties zagen die werden betaald door Russische organisaties die erop uit waren kiezers te beïnvloeden.


Facebook wil deze keer dingen goed doen en zegt dat het nu drie keer zoveel mensen heeft die aan veiligheids- en beveiligingskwesties werken - meer dan 35.000 in totaal - en dat het fake nieuws op zijn platform met meer dan 50% is verminderd. Het heeft ook de regels voor politieke advertenties aangescherpt en onlangs een steminformatiecentrum gelanceerd dat een scala aan bronnen biedt.


Ondanks de veranderingen blijft het bedrijf voor veel uitdagingen staan ​​als het gaat om het omgaan met verkeerde informatie en andere snode inhoud op zijn platform, met de aanstaande verkiezingen die zijn activiteiten zeker nog meer in de schijnwerpers zullen zetten.

7 views