• William

Facebook begint Instagram, Messenger chatfuncties samen te voegen op iOS, Android

Facebook is blijkbaar begonnen met het samenvoegen van de chatservices van Instagram en Messenger op mobiele apparaten, gevolgd door een plan dat begin 2019 werd onthuld.


Voor sommige mensen is er een melding verschenen op de iOS- en Android versies van Instagram, die 'een nieuwe manier van berichten sturen' biedt, terwijl het pictogram van de app voor het delen van foto's wordt weergegeven naast dat van Messenger. De melding, die gebruikers de keuze biedt om de app bij te werken, bevat ook functies zoals een nieuw kleurrijk ontwerp, emoji reacties, vegen om te antwoorden en de optie om met vrienden op Facebook te chatten.


Nadat je op de updateknop hebt getikt, wordt het berichtenpictogram van Instagram vervangen door het Messenger logo. Het is echter nog niet mogelijk voor Instagram-gebruikers om Facebook gebruikers een bericht te sturen, meldt The Verge.


De lancering van de melding betekent waarschijnlijk dat de fusie van Instagram- en Messenger chats op handen is. Digital Trends heeft contact opgenomen met Facebook om te bevestigen wanneer de functie beschikbaar zal zijn, en we zullen dit artikel bijwerken zodra we iets horen.


Een combinatie van Messenger, WhatsApp, Instagram


In januari 2019 meldde The New York Times dat Facebook CEO Mark Zuckerberg de berichtendiensten van Messenger, WhatsApp en Instagram wilde samenvoegen, zodat gebruikers met elkaar kunnen chatten via de drie platforms.


Zuckerberg heeft naar verluidt ook alle drie de apps bevolen om end-to-end-encryptie toe te passen, en de fusie staat gepland voor 2020. De Instagram-melding kan betekenen dat het plan in gang is gezet, maar het valt nog te bezien of alle drie de apps wordt voor het einde van het jaar geïntegreerd in één berichtenservice.


7 views