• William

Facebook begint het testen met bètatesters voor het sociale VR platform 'Horizon'

Facebook ziet VR als de toekomst van sociale media-interactie, een toekomst die Facebook wil bezitten om haar positie op de top van de sociale hoop te behouden.


En dat is precies wat het doet - nadat het onlangs verschillende top VR-game-ontwikkelaars had verworven en hen in zijn groeiende Oculus VR-divisie had geïntegreerd, is het Social Network deze week begonnen met het verzenden van uitnodigingen naar bètatesters voor zijn nieuwe sociale VR-app 'Horizons' waar gebruikers zal interageren in de virtuele wereld.


Zoals je in de video kunt zien, is Facebook Horizon een cartoonachtige VR-wereld waar gebruikers een aanwezigheid kunnen vestigen en virtueel contact kunnen maken met anderen.


Volgens de eerste aankondiging van Facebook van Horizon:

"Voordat mensen voor de eerste keer in Horizon stappen, zullen mensen hun eigen avatars ontwerpen op basis van een reeks stijl- en lichaamsopties om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar individualiteit volledig kan uiten. Vanaf daar vervoeren magische portalen - telepods genoemd - mensen uit de openbare ruimte naar nieuwe werelden vol avontuur en verkenning. In eerste instantie zullen mensen springen in games en ervaringen die zijn gebouwd door Facebook, zoals Wing Strikers, een multiplayer-antenne-ervaring. "


Volgens Upload VR nodigt Facebook nu geselecteerde mensen uit om deel te nemen aan de gesloten alpha voor Horizon.


"Een Reddit-gebruiker heeft een screenshot geplaatst van een e-mail die hij van Facebook heeft ontvangen met een uitnodiging voor een alpha voor Facebook Horizon. De sluitingsperiode om de uitnodiging te accepteren was afgelopen vrijdag, de alpha begon later deze maand. Facebook merkte ook op dat die deelname in de alpha moeten gebruikers een NDA ondertekenen, omdat de alpha-versie van Horizon "een vroege vorm is en [Facebook] in de loop van de maand productverbeteringen zal blijven aanbrengen."


Horizon is de opvolger van Facebook's eerste VR sociale ruimte, 'Spaces' genaamd, en ziet er naar uit om een ​​meeslepende, aantrekkelijkere omgeving te bieden van waaruit mensen hun VR-ervaringen kunnen beginnen.


De lancering van bètatests voor Horizon is een andere indicator van het groeiende momentum van VR. Verschillende projecties suggereren dat de acceptatie van VR de komende jaren gestaag zal stijgen, maar recentere bewegingen suggereren dat het sneller kan oplopen dan sommigen verwachten.


Als dat gebeurt, kunt u wedden dat de interesse van marketeers ook snel zal stijgen. VR biedt belangrijke kansen om uw merk te presenteren en op een geheel nieuwe manier contact te leggen met gebruikers. Het is nog een eind weg, maar de VR-toekomst begint steeds duidelijker te worden.


https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-begins-user-testing-of-new-horizon-vr-social-platform/573852/

0 views