• William

De VS zullen binnenkort ook actie ondernemen tegen Chinese apps zoals WeChat

Afgezien van TikTok zijn de Verenigde Staten ook van plan actie te ondernemen 'met betrekking tot een breed scala aan nationale veiligheidsrisico's' die andere Chinese apps zoals het instant messaging platform WeChat de komende dagen met zich meebrengen, zei staatssecretaris Mike Pompeo zondag: 2 augustus.


Pompeo beschuldigde in een interview met Fox News de "talloze meer" Chinese diensten die beschikbaar zijn in de Verenigde Staten van "het rechtstreeks doorgeven van gegevens aan de Chinese Communistische Partij".


'Het zou hun gezichtsherkenningspatroon kunnen zijn. Het kan informatie zijn over hun woonplaats, hun telefoonnummers, hun vrienden, met wie ze verbonden zijn '', voegde hij eraan toe. "Dat zijn de problemen die president Trump duidelijk heeft gemaakt, daar gaan we voor zorgen. Dit zijn echte nationale veiligheidskwesties. Het zijn echte privacykwesties voor het Amerikaanse volk. '


Zonder een concrete tijdlijn aan te bieden, zei Pompeo dat de regering-Trump nu "een oplossing nadert" na een aantal maanden evalueren van deze in China gevestigde bedrijven en dat president Donald Trump naar verwachting de aankondiging binnenkort zal doen.


Dit is niet de eerste keer dat de activiteiten van WeChat in de Verenigde Staten worden bedreigd. Handelsadviseur van het Witte Huis, Peter Navarro, zei een paar weken geleden dat "TikTok en WeChat de grootste vormen van censuur op het Chinese vasteland zijn, en verwachten daar dus krachtige actie voor."


We hebben contact opgenomen met het moederbedrijf van WeChat, Tencent, voor een opmerking en we zullen het verhaal bijwerken wanneer we iets horen.


De opmerkingen van Pompeo komen na een tumultueus weekend voor het virale korte videoplatform TikTok. Hoewel president Trump zei dat de VS de app op vrijdag verbiedt, was ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, schijnbaar in staat om dit weekend een gunstiger compromis te bereiken door ermee in te stemmen het eigendom over te dragen. Later op zondag bevestigde Microsoft dat het een aankoop van TikTok in de Verenigde Staten nastreeft.


"Microsoft zal snel stappen ondernemen om binnen enkele weken gesprekken te voeren met het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, en in ieder geval deze discussies uiterlijk op 15 september 2020 af te ronden", schreef de in Redmond, Seattle gevestigde softwaregigant in een blogpost . "Tijdens dit proces verheugt Microsoft zich op de voortzetting van de dialoog met de Amerikaanse regering, ook met de president."

6 views