• William

De nieuwe AI van Google zet webpagina's automatisch om in video's

Als u een product webpage heeft, zou u maar al te graag willen dat u een handige video zou kunnen maken om aan klanten te laten zien met alle desbetreffende informatie. U heeft echter misschien niet het budget om iemand in te huren om dat te realiseren. Om dat probleem op te lossen, werkt het AI team van Google aan een toekomstige oplossing die webpagina's automatisch omzet in video's.


De URL2Video tool van Google helpt u uw website om te zetten in een korte video. De tool probeert de ontwerptaal van de bronpagina te behouden en gebruikt elementen zoals tekst, afbeeldingen en clips om een nieuwe video te maken.


Om het model te trainen, interviewde het bedrijf ontwerpers om belangrijke aspecten van een webpagina te bepalen die zijn afgeleid van heuristics. Op basis van deze parameters analyseert de tool een pagina en rangschikt de belangrijkste elementen. Vervolgens selecteert het op basis van de voorwaarden die door de gebruikers worden verstrekt, topelementen zoals kopteksten en afbeeldingen om een video te maken.

Nadat de video is gegenereerd, kunt u de kleuren en stijl wijzigen om de beelden opnieuw te genereren volgens uw behoeften. Hieronder ziet u een voorbeeld van de tool die wordt gebruikt om een video voor Google Search te maken.

Google is niet het enige bedrijf dat hieraan werkt. Baidu heeft een AI gebouwd en uitgerold die nieuwsvideo's met voice-over kan genereren via een enkele URL.


In de toekomst wil het AI-team van Google de mogelijkheid toevoegen om audiotracks en voice-overs toe te voegen tijdens het bewerkingsproces.U kunt in dit document lezen over de technische details van de tool.

9 views