• William

Biden campagne beveelt medewerkers om TikTok te verwijderen

De positie van TikTok is snel weggezakt in de Verenigde Staten en vandaag heeft het het vertrouwen van een andere politieke groep verloren. Volgens Bloomberg heeft de Biden-campagne zijn medewerkers gevraagd om de korte video-app te verwijderen van zowel hun persoonlijke als zakelijke telefoon, met het oog op privacy en veiligheid.


Dana Remus, de algemeen adviseur van de Democratische genomineerde, heeft naar eigen zeggen een memo gestuurd met daarin een reeks updates voor het werknemershandboek van de campagne, waaronder een verbod op het downloaden en gebruiken van TikTok op werk en persoonlijke apparaten.


Bovendien voegt de memo een nieuwe regel toe die Biden medewerkers beperkt tot het verhandelen van aandelen 'zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de General Counsel' om te voorkomen dat ze onbedoeld hun toegang tot niet openbare informatie misbruiken.


"Terwijl we ons voorbereiden om officieel de Democratische genomineerde te worden, hebben we even de tijd genomen om ervoor te zorgen dat het beleid van onze campagne de hoogste ethische normen vertegenwoordigt," vertelde Bill Russo, een woordvoerder van de campagne, aan Bloomberg.


Het bevel volgt op acties van de Democratische en Republikeinse nationale commissies die hun personeel hadden gewaarschuwd tegen het gebruik van TikTok. Verschillende andere overheidsorganisaties hebben TikTok de afgelopen weken verboden, waaronder de Amerikaanse ministeries van Staat en Binnenlandse Veiligheid, het Amerikaanse leger en de Amerikaanse marine.


Eerder deze maand zei Chief of Staff, Mark Meadows ook dat het Witte Huis de nationale veiligheidsrisico's van Chinese apps zoals TikTok herziet en binnen "weken, niet maanden" actie kan ondernemen. De opmerking kwam ongeveer een week nadat staatssecretaris Mike Pompeo in een interview beweerde dat de Verenigde Staten "kijken" naar het verbieden van Chinese sociale media apps zoals TikTok.


"We hebben geen hogere prioriteit dan het promoten van een veilige app ervaring voor onze gebruikers. We hebben nooit gebruikersgegevens aan de Chinese overheid verstrekt, en dat zouden we ook niet doen als daarom wordt gevraagd ', aldus een woordvoerder van TikTok.


In een poging om deze zorgen weg te nemen, heeft TikTok actief geprobeerd de rest van de wereld ervan te overtuigen dat het niet wordt beïnvloed door de Chinese regering. Een week geleden zei TikTok, dat eigendom is van een Chinese startup genaamd Bytedance, dat het van plan is de komende drie jaar 10.000 medewerkers in de Verenigde Staten in dienst te nemen. De dienst voor het delen van video's heeft ook haar team van lobbyisten opgevoerd en is bezig met het verplaatsen van haar hoofdkantoor buiten China.7 views