• William

Amerikaanse investeerders overwegen overname TikTok

Het Chinese korte videoplatform TikTok wordt momenteel nauwlettend in de gaten gehouden en dreigt uit de VS verbannen te worden; de thuisbasis van enkele van de meest populaire content creators, maar de app kan juist daar een reddingslijn vinden.


De Information meldt dat een aantal in de VS gevestigde investeerders die al een belang hebben in het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, overweegt de dochteronderneming over te nemen om controle over het platform te krijgen. De verhuizing zou sommige zorgen bij regeringen en gebruikers kunnen wegnemen dat TikTok gebruikersgegevens aan de Chinese autoriteiten overhandigt.


Er is nog geen tijdlijn voor, maar Bytedance-oprichter en CEO Zhang Yiming heeft eerder gezegd dat hij open zou staan ​​voor het idee om TikTok te verkopen als dat 'het beste is voor de toekomst van de app'. up TikTok zijn General Atlantic en Sequoia Capital.


TikTok is onlangs voor de tweede keer verboden in India, waar het grootste overzeese gebruikersbestand van 200 miljoen mensen woont. En in de VS is het al verboden op alle door de federale overheid uitgegeven apparaten, aangezien het wordt beschouwd als een 'cybersecurity-bedreiging'. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei eerder deze maand dat de regering onderzoekt of het in het hele land moet worden verboden.


Hoewel een Amerikaanse aankoop van TikTok het zou kunnen scheiden van het oorspronkelijke moederbedrijf, zou dit heel logisch kunnen zijn voor het platform. Het heeft al zo'n 1.400 werknemers in de VS, en Axios meldt dat het bedrijf van plan is om 10.000 extra mensen in dienst te nemen voor engineering, verkoop, content moderatie en klantenservice in Californië, New York, Texas, Florida en Tennessee.


Oh, en de New York Times merkte eerder deze maand op dat TikTok een team van meer dan 35 lobbyisten aan boord bracht om banden op te bouwen met de huidige regering.


Te midden van groeiende spanningen tussen China en regeringen over de hele wereld, en de introductie van Instagram's Reels, heeft TikTok alle hulp nodig die het kan krijgen en een overname door Amerikaanse investeerders zou heel goed uit kunnen helpen.

6 views