• William

Aangekondigde nieuwe functie van Twitter was groot misverstand

Gisteren kondigde Twitter aan dat iOS-gebruikers kunnen beperken wie op hun tweets kan reageren, maar het bedrijf zegt nu dat het allemaal een groot misverstand was.


Hoewel de micro blogservice inderdaad sinds mei met de functie heeft geëxperimenteerd, vertelde een Twitter woordvoerder aan The Verge dat het bedrijf per ongeluk de verkeerde release opmerkingen voor de update heeft gedeeld, waardoor het toevoegen van de functie nog niet helemaal klaar is voor een bredere uitrol.


"In mei hebben we een nieuwe manier getest om te chatten met precies wie je wilt, zodat je zinvollere uitwisselingen kunt creëren en consumeren", lezen de release-opmerkingen bij de nieuwste iOS update nog steeds. "Nu kan iedereen deze nieuwe functie uitproberen en kiezen wie op hun tweets kan reageren."


Helaas is dat nog niet het geval. Twitter blijft de functie testen, maar het is niet duidelijk of de testpool is uitgebreid.


Om de zaken nog verwarrender te maken, lijkt het erop dat het bedrijf ook de verkeerde release-opmerkingen op Android heeft gepusht.


Degenen die hebben toegang tot de functie, kunnen hiervan profiteren door op het vak boven het toetsenbord te tikken tijdens het samenstellen van de tweet.


Er zouden drie opties moeten zijn om het aantal antwoorden te beperken: 'iedereen', 'mensen die je volgt' en 'alleen mensen die je noemt'. Zo ziet de gebruikersinterface eruit:

De functie voor het beperken van antwoorden valt binnen de jarenlange inspanningen van Twitter om intimidatie en misbruik op zijn platform tegen te gaan.


Eerder lanceerde de service een functie waarmee gebruikers automatisch "sketchy" accounts kunnen blokkeren, de mogelijkheid om tweets selectief te verbergen en een vangnet om aanstootgevende DM's te detecteren en te verbergen.Hoewel velen deze functies enthousiast verwelkomden, hebben critici gewezen op de trend om meer controle te geven over wie kan antwoorden en welke antwoorden gebruikers kunnen zien, kan ertoe leiden dat belangrijke gesprekken op het platform worden gecensureerd.

6 views